De zomer is een fantastische tijd om die Europese vakantie te plannen (alsof we een excuus nodig hadden). En dankzij een combinatie van betaalbare must-see bestemmingen en opkomende hotspots is er voor iedereen wel een stad te vinden, ongeacht hoeveel stempels je misschien in je paspoort hebt staan.

  1. Portugal

Een van Europa’s meest levendige landen is ook een van de meest betaalbare. Steden als Porto en Lissabon bieden bedwelmende muziek en cultuur, verse zeevruchten en unieke wijnen zoals de lunchfavoriete vinho verde (en niet te vergeten port, natuurlijk!), terwijl een uitstapje naar het excentrieke Pena Palace, net buiten Lissabon, een must is voor geschiedenisliefhebbers en architectuurfanaten. Van daaruit is een autotocht noordwaarts via Coimbra en Amarante naar Porto een uitstekende manier om het land te zien.

  1. Londen

Toegegeven, Londen is nooit goedkoop, maar als je voorzichtig bent, zijn er manieren om het goed te doen binnen het budget. Het heeft tenslotte alles: dineren van wereldklasse, paleizen, winkelen en een groot aantal musea (sla de V&A niet over!) – en dat is als je de stad niet verlaat voor een dagtrip naar het aan zee gelegen Brighton of het charmante Rye.

  1. Griekenland

Of je nu op het vasteland blijft in Athene of gaat eilandhoppen op Kreta en Mykonos, de prachtige stranden en het geweldige trage, lokale eten zijn nog nooit zo toegankelijk geweest. Helaas is dit niet alleen te wijten aan een sterke dollar, maar ook aan een lokale economie die is verlamd door een aanzienlijke recessie – hoewel toeristische dollars zijn een enorme hulp.

  1. Barcelona, Spanje

Stromende cava, tapasrestaurants die uitlopen op de trottoirs, en al fresco markten zijn slechts een paar van de portemonnee-vriendelijke attracties in Barcelona. Een belangrijk voorbehoud: de stad probeert zijn toeristen te beteugelen-het wordt een beetje overspoeld, vooral in het hoogseizoen- dus, indien mogelijk, tijd de reis voor het laagseizoen, waar je een aantal serieuze aanbiedingen kunt scoren.

  1. Kroatië

De Kroatische steden Zadar, Zagreb, Split en Dubrovnik staan steeds vaker op het netvlies van reizigers en dat is niet voor niets: het land staat bekend om zijn prachtige stranden en prachtige oude steden (waarvan er vele op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan), fantastische bergen om in te wandelen en een verrukkelijke eetcultuur.

  1. Boedapest, Hongarije

Boedapest, al lang een favoriet van backpackers, heeft reizigers genoeg te bieden buiten de hostel menigte. Kastelen? Check. Kathedralen? Check. En laten we de prachtige baden niet vergeten waar de stad beroemd om is (de kanariegele Széchenyi baden zijn een must), het verrukkelijk bizarre totalitaire Memento Park, de funky kunstscene in District VII, of de koffiecultuur op praktisch elke hoek.

  1. Belgrado, Servië

Belgrado is een van Europa’s opkomende bestemmingen, en hoewel er niet veel te doen is op het gebied van sightseeing, biedt de stad een uitstekende Balkan-keuken, trendy Savamala’s kunstscene, een prachtige kathedraal, en een bruisend nachtleven langs de bars langs de rivier.

Is dit toch allemaal iets teveel cultuur snuiven voor je en heb je liever een actieve vakantie in een rustige omgeving? Misschien is de Dolomieten huttentocht wel iets voor jou. Of wil je liever elke dag met een ander uitzicht wakker worden? Kijk eens naar de Alta Via 1!

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *