Deze tocht toont je wat Turkije allemaal in zijn mars heeft. Niet alleen aan de kust, maar ook in het binnenland is er veel te ontdekken. Het aantal musea, de schoonheid van de culturele vondsten en de talrijke opgravingen zijn norm, dankzij de veelzijdige historie van het land. Je combineert tijdens deze reis moeiteloos zon en zee met klassieke cultuur. In deze blog vind je een mooi voorbeeld van een cultureel reisprogramma maar ook tips voor een zonvakantie in badplaatsen als Kusadasi en Alanya.

Programma van de reis

Deze culturele reis doorheen Turkije brengt je van Antalya via Aphrodisias, Efeze, Izmir en Laodicea naar Perge. In Aphrodisias ontdekken we de site van de vergane stad van Aphrodite. Deze stad werd gebouwd door de Grieken maar verbouwd door de Romeinen. Het theater is zeer goed bewaard gebleven. We maken een stop in Efeze, de bakermat van de eerste christelijke kolonies, en er staat ook een wereldwonder op het programma, de tempel van Artemis. In Laodikeia bezichtigen we de kerk die één van de boodschappen van de Apocalyps bevat, twee theaters en één van de oudste kerken ter wereld. Perge is één van de grootste en rijkste steden uit de Oudheid.

Wat zijn de mooiste badplaatsen in Turkije?

Wil je naar Turkije vooral om te ontspannen? Lekker genieten van een all-inclusive resort met een luxe buffet en een fijn zwembad? Ook op dit gebied heeft Turkije veel te bieden. Populaire badplaatsen zijn Alanya, Belek, Kusadasi, Lara en Side. Dit zijn gebieden met veel hotels waar Nederlanders ook graag verblijven. Er is ruimte voor excursies, maar je kunt hier even goed de hele week genieten van alle luxe die de resorts te bieden hebben. Het mooiste van Turkije is de lage prijs en de korte reistijd. Bijna nergens anders vindt je zoveel luxe voor zo weinig geld. En in slechts een paar uur vliegen kom jij al aan op jouw droombestemming.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *