De nieuwe Corona voorschriften zijn een feit en hoewel we een mooie zomer hebben gehad, is het einde van de tunnel nog niet in zicht. Een strandvakantie in Turkije gaat hem misschien in 2021 niet worden, maar waar wandelen in 2020 al vaker op de agenda van de reiziger stond, kunnen volgend seizoen best eens meer wandelvakanties geboekt worden. Niet alleen in Turkije, maar ook in Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Social afstand? Dacht het wel. Dit zijn onze drie favoriete wandelbestemmingen voor 2021.

1) Pieterpad

Niet te ver van huis? We hoeven niet naar het buitenlandt voor een wandelvakantie. In het hoogste Noorden in Pieterburen begint het Pieterpad. Een Lange-Afstandswandelpad dat het hele land doorkruist en eindigt bij de Sint Pietersberg. Je kunt het PIeterpad in beide richtingen lopen, en het hele jaar door. Het is goed bewegwijzerd en wordt over de hele lengte goed bediend door het openbaar vervoer en er is een groot aanbod aan overnachtingsmogelijkheden. Het Pieterpad zag in 2020 al een flinke stijging in het aantal wandelaars, in 2021 komen daar zeker nog meer bij.

2) Kaçkar Trail bij de Zwarte Zee

Toch Turkije? De Kaçkar Trail, die door het Kaçkar-gebergte in het noordoosten van Turkije loopt, is een van de meest unieke en oogstrelende paden van het land. Gelegen in het bergachtige gebied bij de Zwarte Zee, is het de op drie na hoogste trekkingroute van Turkije. Het wandelen van de hele route kan wel 30 dagen duren als men alle natuurlijke schoonheden die de bergen bieden wil verkennen. Verschillende gletsjermeren en -valleien en plateaus bevinden zich in dit gebied. De regio is ook de natuurlijke habitat van vele diersoorten, met name, je raadt het al, berggeiten.

3) Ballıkayalar 

Het Ballıkayalar Natuurpark net buiten Istanbul in het noordwesten van de provincie Kocaeli is een favoriete stek voor trekking dankzij de vele paden, waarvan sommige langs een schilderachtige kloof lopen. Het park is de thuisbasis van unieke vogelsoorten, prachtige vijvers en weelderig groen. Ballıkkayalar Valley binnen het park biedt ook indrukwekkende rotsklimmen. Er zijn verschillende watervallen langs de vallei, met enkele natuurlijke bassins die zelfs groot genoeg zijn om te zwemmen. Het park heeft veel picknickplaatsen en kampeerplaatsen. Het is de ideale bestemming voor lichte wandelingen.

4) Stubaier Höhenweg

Als je liever Duits dan Turks praat, dan kun je ook in Oostenrijk gaan wandelen. De Oostenrijkse Alpen staan al sinds jaar en dag bekend om de huttentochten. Tijdens Huttentochten wandel je meerdere dagen van hut naar hut. In de hutten ben je van alle gemakken voorzien en kun je een koud biertje ivnden. Zoek het in 2021 iets hogerop en doe de Stubaier Höhenweg, een van de mooiste wandelingen van Oostenrijk. Je kunt deze huttentocht in zijn volledigheid wandelen of je kunt het opsplitsen in kleinere delen..

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *