Als je regelmatig reist, dan kan je niet zonder een geschikte koffer. Maar hoe weet je nu welke koffer voor jouw doeleinden het best is? Dat hangt af van wat precies je doeleinden zijn. Als je veel op reis moet voor werk, met het vliegtuig, en meestal maar een paar nachtjes, dan is een trolly in handbagage formaat vaak het meest praktisch. Hier passen precies een aantal kledingstukken en andere benodigheden in, maar die mag je gewoon bij je houden als handbagage, wat de check-in en check-out een stuk sneller maakt. En dan is er ook niet veel verschil in toegevoegde waarde van de verschillende materialen.

Koffers heb je in verschillende materialen

Een nylon koffer heeft wat meer rek dan een harde, kunststof koffer, dus een nylon koffer kan soms handig zijn als je met name kleding inpakt. Als het gaat om grotere bagage, die bij een vliegreis ingecheckt moet worden als ruimbagage, dan heeft een nylon koffer wel meer te leiden dan een koffer met een zogenaamde harde schaal. En als je regelmatig vliegt, dan weet je wel dat er over het algemeen niet al te lichtzinnig met je koffers wordt omgegaan. Het betere gooi en smijtwerk is meer regel dan uitzondering, helaas. In een koffer met een harde schaal worden je eigendommen iets beter beschermd hiertegen.

Gewicht van je koffer en andere praktische zaken

Dan is het nog de vraag welk soort materiaal het meest praktisch is, want ook in de ‘harde schaal’ variant zijn een aantal opties. Bijvoorbeeld aluminium, een erg duurzaam materiaal, maar ook behoorlijk kostbaar en wat zwaar. Het nieuwe polypropyleen is het meest voorkomende materiaal gebruikt voor koffers tegenwoordig, vanwege de gunstigere prijs in combinatie met de duurzaamheid. Voor een extreem lichtgewicht koffer, kies dan een koffer van polycarbonaat, het lichtste materiaal ontwikkeld voor koffers, en eveneens een hele duurzame oplossing. En aan te raden is, om een (grote) koffer te kiezen die op 4 wieltjes kan rijden, dit is heel prettig door de lange aankomst- en vertrekhallen. Check direct de beste koffer aanbiedingen op https://www.koffer-aanbiedingen.nl.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *