De Malediven is een eilandengroep in de Indische Oceaan, ontstaan boven een vulkaanrug, waardoor niet alleen de eilanden zelf wonderschoon zijn, maar zeker ook de onderwaterwereld. De vulkanische oorsprong heeft geresulteerd in de meest mooie koralen, waar tropische vissen leven, maar ook schildpadden, dolfijnen en andere interessante diersoorten. Op de Malediven waan je je even in het paradijs! Hagelwitte zandstranden, stralend blauwe zee, het idee alleen al geeft een ontspannen vakantiegevoel. En je kunt dus ook heerlijk recreëren in en op het water. Je kunt bijvoorbeeld met een boottochtje één van de andere eilandjes gaan bekijken.

Complete ontspanning tijdens je vakantie op de Malediven

De Malediven bestaan uit maar liefst 1190 koraaleilanden, die gegroepeerd zijn in 26 zogenaamde atollen. Het zijn voornamelijk kleine eilanden, en slechts een deel is bewoond (ongeveer 200). En een deel van de eilanden is omgevormd tot toeristische oorden (ongeveer 88). Hier vakantievieren staat in het teken van genieten en volledige ontspanning. Je kunt hier volop genieten van zon, zee en strand, en als dat nog niet ontspannend genoeg is, zijn er ook een aantal wellness behandelingen te krijgen op diverse locaties. Laat je lekker masseren, neem een gezichtsbehandeling, het kan allemaal op de Malediven.

De Malediven: een paradijs voor duikliefhebbers

Er zijn veel duikmogelijkheden op de Malediven, vanwege de schitterende onderwaterwereld is dit een populaire duikbestemming. De meeste eilanden hebben prachtige zandstranden, maar er is ook een stedelijk centrum. Het hoofdeiland Malé is een compleet volgebouwd eiland, en bestaat eigenlijk alleen uit de hoofdstad van de Malediven, Malé. Indrukwekkende bezienswaardigheid hier is de imposante Vrijdagmoskee, met de bijzondere gouden koepel het hoogste gebouw van het eiland. Ook de Hukurumoskee uit de 17e eeuw is interessant eens een kijkje te gaan nemen. Vier je je vakantie op de Malediven, dan mag een bezoekje aan Malé zeker niet ontbreken. En verder geniet je hier volop langs, in en op het water.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *